Keresés


Nagy dunai hajóút a Duna-deltához MS Primadonna

Bécs Duna-Delta Bécs 14nap/13éj

Donau Touristik

Európa második leghosszabb folyója, 6 ország, magas színvonalú kényelem, biztonság, gasztronómia, egzotikum, vad romantikus természet és vízivilág: így lehet leírni ezt a mesebeli utazást az UNESCO Világörökség részét képező Duna-deltához...
FIGYELEM! MÁR CSAK NÉHÁNY SZABAD HELY VAN!
Nagy dunai hajóút a Duna-deltához MS Primadonna
1629 €-tól (552 200 Ft)

Pozíciószám: DT-BÉDEL13

Érdeklődés »

Kedvencek +

 •  

   

  1.nap: Bécs
  Egyéni kiutazás Bécsbe: Autóval parkolási lehetőséggel vagy autóbusszal Budapest-Bécs útvonalon. Bejelentkezés az MS primadonna hajóra 12.00 órától, amely otthona lesz az elkövetkezendő két hétben. Az üdvözlő déli falatok elfogyasztása után kb. 14.00 órakor vesz kezdetét a csodálatos utazás. Késő délutáni órákban Pozsony az első megálló, ahol 22.30-ig van ideje a város felfedezésére.

   

  2.nap: Budapest: FIGYELEM: az utazás itt is megkezdhető, Budapesten is felszállhat a hajóra!

  A reggeli napsugarak már hazai vizeken érik a hajót, a Duna-kanyar után kb. 9.00 órakor köt ki nálunk. Aki inkább itt szeretne felszállni a hajóra, megteheti a délelőtt folyamán – a foglaláskor kérjük jelezni az igényt. A kora délutáni oldozzák el a köteleket és irány a Dunán lefelé Szerbia lesz a következő célállomás.

   

  3.nap Novi Sad (Újvidék)
  Szerbia második legnagyobb városa, az egykori magyar Újvidék várja itt az utazókat, pompás palotákkal, impozáns főtérrel, katedrálissal és panorámás erődítménnyel. Kb. 20.00 órakor indul tovább az úszó hotel

   

  4.nap: Orsova, Turnu Severin
  Új nap, új ország! A nap szenzációja az áthaladás a híres Vaskapu-szoroson, amely egy folyami szurdokvölgy a Dunán, a Déli-Kárpátok és a Szerb-érchegység között, Szerbia és Románia határán. Élvezze ezt a természeti jelenséget a napozóteraszon pihenve, készítsen „testközelből” fotókat a vízből kinyúló, meredek sziklafalakról. Ezek után már Románia vizein járunk. A Vaskapu városaira az esti órákig jut idő, a remek vacsora ideje alatt már a tovatűnő parti tájat szemlélheti a nagy panoráma ablakok mögül.

   

  5.nap: Turnu Magurele, Bukarest, Giurgiu (Gyurgyevó)
  Bámulatos, hogy egy ilyen hosszú utazás után is még találkozunk egykori magyar nevű településekkel. Számos emlékkel rendelkezik a 16 századból, az orosz-török háborúk idejéből, Bocskai István seregeinek győzelméről, amely gyurgyevói csata néven vonult be történelmünkbe. Bukaresti városnézés is szerepel a programban, a román főváros sem bújhat már el az európai Duna-metropoliszok mögött, nagyvonalú sétányaival, diadalívével franciás hangulatú, modern nagyvárossá vált az utóbbi évtizedekben.

   

  6 - 7.nap: Tulcea, Duna-delta
  Az utazás legizgalmasabb szakasza kétség kívül az UNESCO Világörökség, a Duna torkolatvidéke a Fekete-tenger határán, három ágra szakad itt a 2850km hosszú folyam, több ezer négyzetkilométernyi természetvédelmi területet képezve, gazdag növény-, és állatvilágával. Itt kirándulóhajós, motorcsónakos kirándulásokon, túrákon vehet részt, a 0 kilométerkő is szerepel a programban. A 7.nap esti óráiban fordul a Primadonna a különleges élményekben gazdagodott utasaival, a folyón felfelé

   

  8.nap: Silistra
  Hogy Bulgária se maradjon ki a sorból – hiszen hosszasan a román-bolgár határon folyik itt a Duna, egy igazi vegyes lakosságú város, ortodoxok, muszlimok, katedrálisok, mecsetek férnek itt meg békésen egymás mellett.

   

  9.nap: Russe
  A program összeállítói voltak olyan szemfülesek, hogy a visszafelé úton nappal láthassa azokat a szakaszokat, amelyeket a lehajózáskor átaludt.... Ilyen a bulgáriai szakasz egy része is, kiköt a hajó Rousse városban,19. századi hangulatú ortodox, folyóparti településen.

   

  10. nap: Vidin
  Fakultatív kirándulások során utazás a múltba, egészen az évszámítás előtti időkig, az egykori bolgár fővárosban, Dunonia-ban, szépen fennmaradt középkori erődítmények (Baba Wida) az ország második legnagyobb katedrálisa. Vagy a különleges sziklaformációhoz, amely Ádámot és Évát látszik megformálni, a természet millió éves munkája eredményeként.

   

  11.nap: Belgrád
  A Vaskapu szoroson történő áthaladás másodszor is lenyűgöző, Belgrád -Szerbia fővárosa nem kevésbé. 14.30 és 20.00 óra között időzik a hajó itt.

   

  12.nap: Mohács
  Újra itthon, Mohács talán a leghangulatosabb déli városunk, barátságos sétálóutcával, Duna parti sétánnyal várja a látogatókat, belefér az időbe egy jó halászlé – gyufatésztával, ahogy ezen a vidéken készítik.

   

  13.nap: Esztergom, Sturovo (Párkány)
  A panorámás reggelit már a Duna-kanyar vizein fogyaszthatja, a délelőtti órákban tartózkodás Esztergomban, a bazilika meglátogatása szerepel a programban. Ha úgy dönt, itt be is fejezheti az utazást, kijelentkezhet a hajóról. A kora délutáni órákban oldozzák el a köteleket és megkezdi az utazás utolsó szakaszát a hajó, Bécsbe érkezik másnap reggelre kb. 08.00 órára.

   

  14.nap: Bécs
  Sok-sok természeti és kulturális élménnyel gazdagabban fogyaszthatja az utolsó hajós reggelit a panorámás étteremben, az MS Primadonna személyzete elköszön és visszavárja...

  • 14nap/13 éjszaka hajóút a választott kabin típusban és fedélzeti szinten
  • Teljes ellátás: svédasztalos reggeli, 3 fogásos menü ebéd, 4 fogásos menü vacsora, éjféli falatok későn kekvőknek, délutáni kávé, tea, sütemény.
  • 4 városnézés (német nyelvű): Pozsonyi, Novi Sad, Silistra, Esztergom
  • Wellness használat
  • 2x testmasszázs 20 perces
  • Orvos a fedélzeten
  • Kikötői díjak

   

  A részvételi díj nem tartalmazza: Ki-, és hazautazás költsége Bécsbe-, /ből, utasbiztosítás, útlemondási biztosítás, a hajón kínált egyéb fakultatív programok, városnézések díjai.

 • Indulási időpontok - Árak / fő

  2019-06-06 - 2019-06-19

  A-Kétágyas kabin alsó fedélzeti szint
  1629 € (552 200 Ft)
  B-Kétágyas kabin középső fedélzeti szint
  1739 € (589 500 Ft)
  C-Kétágyas kabin felső fedélzeti szint
  2555 € (866 100 Ft)

  2019-06-19 - 2019-07-02

  A-Kétágyas kabin alsó fedélzeti szint
  1629 € (552 200 Ft)
  B-Kétágyas kabin középső fedélzeti szint
  1739 € (589 500 Ft)
  C-Kétágyas kabin felső fedélzeti szint
  2555 € (866 100 Ft)

   

   

  A fenti részvételi díjak esetenként változhatnak, a hajó foglaltsága vagy egyéb akciók illetőleg a hajótársaság módosításai szerint - ezért, a pontos és aktuális részvételi díjakat az Önnek összeállított, írásos ajánlatunk tartalmazza, amelyet a hajótársaság foglalási rendszere alapján készítünk el.
   
  A hajó első és hátsó részében minden szinten találhatóak kissé alacsonyabb árfekvésű kabinok, amelyekben a hajó működéséből, manőverezéséből hallható zajok jobban hallhatóak, kérésére szívesen küldünk ezekre is ajánlatot.
   
  Kétágyas kabin egyedüli használatra igényelhető - kérje ajánlatunkat.

 • MS Primadonna ****
   
  Az osztrák zászló alatt közlekedő szállodahajó 80 db elegánsan berendezett kabinnal várja utasait. Tágas, panorámás étterem, bár és szalon, valamint napozóterasz fedett és fedetlen résszel, ágyakkal és napernyőkkel és még egy kis wellness részleg gondoskodik az utazók ellátásáról és kényelméről. A teljes hajó klimatizált, beleértve a kabinokat is, ahol egyénileg szabályozható a hőmérséklet. Különlegessége a recepció terében található átlátszó üvegpadló, ahol a Duna mélyébe lehet pillantani.
   
  A kabinok mérete kb. 12m2, zuhanyozó WC, hajszárító, televízió tartozik mindegyikhez, az alsó fedélzeti szinten lévő kabinok ablakai biztonsági okból nem nyithatóak, a középső és felső szinten hatalmas, panoráma ablakok nyújtanak gyönyörű kilátást a folyó menti tájakra.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • 0
Írja meg véleményét az útról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ