Keresés


Nagy dunai hajóút Bécs - Duna-delta - Bécs Sláger

Bécs-Budapest - Duna-Delta - Esztergom-Bécs 13éj

Donau Touristik

Ha Önnél is szerepel a bakancslistán a Duna-delta, életre szóló élményben lesz része ezen a klasszikus dunai hajóúton, budapesti beszállással is. Egyedül álló, 2 hetes, igazi nagy folyami hajóút oda-vissza, magas színvonalú kényelem,gasztronómia, egzotikum, vad romantikus természet és vízivilág: így lehet leírni ezt a mesebeli utazást...
Nagy dunai hajóút Bécs - Duna-delta - Bécs
1821 €-tól (682 900 Ft)

Pozíciószám: DT-BÉDEL13

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

 

EGYÉNI HAJÓÚT MAGYAR NYELVŰ KÍSÉRŐ NÉLKÜL! Fedélzeti nyelv és a kirándulások nyelve NÉMET!

 

Mindössze kettő indulási időpont tervezett 2023-ra: 2023.06.24 és 07.07 

 

1.nap: Bécs
Egyéni kiutazás Bécsbe. Bejelentkezés az MS PRIMADONNA**** hajóra 15.00 órától, amely otthona lesz az elkövetkezendő két hétben.  kb. 16.00 órakor vesz kezdetét a csodálatos utazás.

 

2.nap: Budapest: FIGYELEM: az utazás itt is megkezdhető, Budapesten is felszállhat a hajóra!

A reggeli napsugarak már hazai vizeken érik a hajót, a Duna-kanyar után kb. 7.30 órakor köt ki nálunk. Aki inkább itt szeretne felszállni a hajóra, megteheti a délelőtt folyamán – a foglaláskor kérjük jelezni az igényt - árengedményt viszont e miatt nem biztosít a hajótársaság. A kora délutáni oldozzák el a köteleket és irány a Dunán lefelé Szerbia lesz a következő célállomás.

 

3.nap Novi Sad (Újvidék) kb. 13 órától
Szerbia második legnagyobb városa, az egykori magyar Újvidék várja itt az utazókat, pompás palotákkal, impozáns főtérrel, katedrálissal és panorámás erődítménnyel. Kb. 20.00 órakor indul tovább az úszó hotel

 

4.nap: Turnu Severin
Új nap, új ország! A nap szenzációja az áthaladás a híres Vaskapu-szoroson, amely egy folyami szurdokvölgy a Dunán, a Déli-Kárpátok és a Szerb-érchegység között, Szerbia és Románia határán. Élvezze ezt a természeti jelenséget a napozóteraszon pihenve, készítsen „testközelből” fotókat a vízből kinyúló, meredek sziklafalakról. Ezek után már Románia vizein járunk. A Vaskapu városaira az esti órákig jut idő, a remek vacsora ideje alatt már a tovatűnő parti tájat szemlélheti a nagy panoráma ablakok mögül.

 

5.nap: Turnu Magurele, Bukarest, Giurgiu (Gyurgyevó)
Bámulatos, hogy egy ilyen hosszú utazás után is még találkozunk egykori magyar nevű településekkel. Számos emlékkel rendelkezik a 16 századból, az orosz-török háborúk idejéből, Bocskai István seregeinek győzelméről, amely gyurgyevói csata néven vonult be történelmünkbe. Bukaresti városnézés is szerepel a programban, a román főváros sem bújhat már el az európai Duna-metropoliszok mögött, nagyvonalú sétányaival, diadalívével franciás hangulatú, modern nagyvárossá vált az utóbbi évtizedekben.

 

6 - 7.nap: Tulcea, Duna-delta
Az utazás legizgalmasabb szakasza kétség kívül az UNESCO Világörökség, a Duna torkolatvidéke a Fekete-tenger határán, három ágra szakad itt a 2850km hosszú folyam, több ezer négyzetkilométernyi természetvédelmi területet képezve, gazdag növény-, és állatvilágával. Itt kirándulóhajós, motorcsónakos kirándulásokon, túrákon vehet részt, a híres 0. folyami kilométerkő is szerepel a programban. A 7.nap esti óráiban fordul a Primadonna a különleges élményekben gazdagodott utasaival, a folyón felfelé

 

8.nap: Braila
Egy igazi vegyes lakosságú város, ortodoxok, muszlimok, katedrálisok, mecsetek férnek itt meg békésen egymás mellett.

 

9.nap: Rusze
A program összeállítói voltak olyan szemfülesek, hogy a visszafelé úton nappal láthassa azokat a szakaszokat, amelyeket a lehajózáskor átaludt.... Ilyen a bulgáriai szakasz egy része is, kiköt a hajó Rusze városban,19. századi hangulatú ortodox, folyóparti településen.

 

10. nap: Vidin
Fakultatív kirándulások során utazás a múltba, egészen az évszámítás előtti időkig, az egykori bolgár fővárosban, Dunonia-ban, szépen fennmaradt középkori erődítmények (Baba Wida) az ország második legnagyobb katedrálisa. Vagy a különleges sziklaformációhoz, amely Ádámot és Évát látszik megformálni, a természet millió éves munkája eredményeként.

 

11.nap: Belgrád
A Vaskapu szoroson történő áthaladás másodszor is lenyűgöző, Belgrád -Szerbia fővárosa nem kevésbé. 14.30 és 20.00 óra között időzik a hajó itt.

 

12.nap: Baja, Kalocsa
Újra itthon...,hangulatos déli városunk, barátságos sétálóutcával, Duna parti sétánnyal várja a látogatókat, belefér az időbe egy jó halászlé – gyufatésztával, ahogy ezen a vidéken készítik.

 

13.nap: Esztergom, Sturovo (Párkány)
A panorámás reggelit már a Duna-kanyar vizein fogyaszthatja, a délelőtti órákban tartózkodás Esztergomban, a bazilika meglátogatása szerepel a programban. Ha úgy dönt, itt be is fejezheti az utazást, kijelentkezhet a hajóról - de emiatt szintén nem jár árengedmény. A kora délutáni órákban oldozzák el a köteleket és megkezdi az utazás utolsó szakaszát a hajó, Bécsbe érkezik másnap reggelre kb. 08.00 órára.

 

14.nap: Bécs
Sok-sok természeti és kulturális élménnyel gazdagabban fogyaszthatja az utolsó hajós reggelit a panorámás étteremben, az MS Primadonna személyzete elköszön és visszavárja.

 

Kirándulás csomag: 12db fakultatív kirándulás - 239 EUR/fő - előre foglalandó ill. erősen ajánlott, mert a fedélzeten csak szabad helyek függvényében lehet jelentkezni valamelyik programra:

 

Budapest városnézés

Novi Sad városnézés (gyalogos)

Turnu Severin városnézés

Bukarest kirándulás (autóbuszos)

Kirádulóhajós program a Duna-deltában (kb. 3 óra)

Tulcea gyalogos városnézés

Braila városnézés (gyalogos)

Rusze városnézés (autóbuszos)

Vidin városnézés (gyalogos)

Belgrád városnézés (autóbuszos)

Kalocsa, székesegyház

Esztergomi Bazilika látogatás vezetéssel

 

Szolgáltatások

  • 14nap/13 éjszaka hajóút a választott kabin típusban és fedélzeti szinten
  • Teljes ellátás: svédasztalos reggeli, 3 fogásos menü ebéd, 4 fogásos menü vacsora, éjféli falatok későn fekvőknek, délutáni kávé, tea, sütemény.
  • Wellness részleg használat
  • 2x testmasszázs 20 perces
  • Változatos esti programok, eléőadások
  • Kikötői díjak

 

A részvételi díj nem tartalmazza: Ki-, és hazautazás költsége Bécsbe-, /ből, utasbiztosítás, útlemondási biztosítás (erősen ajánlott!), a hajón kínált, német nyelvű fakultatív kirándulások, városnézések díjai (lsd. kirándulás csomag)

Időpontok és árak

Indulási időpontok - Árak / fő

2023-06-24 - 2023-07-07

A-Kétágyas kabin alsó fedélzeti szint
1821 € (682 900 Ft)
B-Kétágyas kabin középső fedélzeti szint
2935 € (1 100 600 Ft)
C-Kétágyas kabin felső fedélzeti szint
3055 € (1 145 600 Ft)

2023-07-07 - 2023-07-20

A-Kétágyas kabin alsó fedélzeti szint
1821 € (682 900 Ft)
B-Kétágyas kabin középső fedélzeti szint
2935 € (1 100 600 Ft)
C-Kétágyas kabin felső fedélzeti szint
3055 € (1 145 600 Ft)
 

A fenti részvételi díjak esetenként változhatnak, a hajó foglaltsága vagy egyéb akciók illetőleg a hajótársaság módosításai szerint - ezért, a pontos és aktuális részvételi díjakat az Önnek összeállított, írásos ajánlatunk tartalmazza, amelyet a hajótársaság foglalási rendszere alapján készítünk el.
 
A hajó első és hátsó részében minden szinten találhatóak kissé alacsonyabb árfekvésű kabinok, amelyekben a hajó működéséből, manőverezéséből hallható zajok jobban hallhatóak, kérésére szívesen küldünk ezekre is ajánlatot.
 
Kétágyas kabin egyedüli használatra igényelhető: felára az alső fedélzeti szinten 50%, a felsőbb szinteken 75%.

A hajóról

MS Primadonna ****
 
Az osztrák zászló alatt közlekedő szállodahajó 80 db elegánsan berendezett kabinnal várja utasait. Tágas, panorámás étterem, bár és szalon, valamint napozóterasz fedett és fedetlen résszel, ágyakkal és napernyőkkel és még egy kis wellness részleg gondoskodik az utazók ellátásáról és kényelméről. A teljes hajó klimatizált, beleértve a kabinokat is, ahol egyénileg szabályozható a hőmérséklet. Különlegessége a recepció terében található átlátszó üvegpadló, ahol a Duna mélyébe lehet pillantani.
 
A kabinok mérete kb. 12m2, zuhanyozó WC, hajszárító, televízió tartozik mindegyikhez, az alsó fedélzeti szinten lévő kabinok ablakai biztonsági okból nem nyithatóak, a középső és felső szinten hatalmas, panoráma ablakok nyújtanak gyönyörű kilátást a folyó menti tájakra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyéb

 
Írja meg véleményét az útról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ